Tiffany            contact of vragen?
                                   Start Glasinlood en Tiffany Bédoin/ Provence Schlötjes Familie

Start
Omhoog

Tiffany Glaswerk

 

Lamp Mauritius

Eind 19e eeuw ontwikkelde Louis Comfort Tiffany (1848-1933, Amerikaan) een nieuwe techniek: stukjes gekleurd glas werden omwikkeld met klevend koperfolie, waarna ze aan elkaar konden worden gesoldeerd. Daardoor kon een veel fijnere detaillering gemaakt worden dan met conventioneel glas in lood. Hij was begenadigd ontwerper van lampenkappen, kamerschermen, sieraden e.d. Ook maakte hij in overleg met glasproducenten vele nieuwe kleuren en glassoorten. Met name de opkomst van het elektrisch licht en de behoefte aan lampenkappen stimuleerde de opkomst van de nieuwe glastechniek.

Zelf maak ik ook graag lampen en lampenkappen. Maar ik maak ook sieraden en andere kleine voorwerpen, zoals lichtbakjes, brievenstandaards, bedrijfslogo's in glas enz.

 

Hier wat voorbeelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ben ik in Zuid Frankrijk aan het werk om het logo van Aurore-immobilier in Tiffany-glas te verwerken. Aurore-immobilier is het makelaarskantoor van Hugo Versloot in Hilversum met een groot aanbod van  huizen in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2003 maakte ik voor mijn school, Sancta Maria, een monumentaal raam voor de kapel in Tiffany-techniek, afmetingen 1.20 x 1.20 m.

Het ontwerp (tekening, glaskeuze, kleuren) was van een leerling 6 VWO: Fleur Bakker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   klik terug naar Glas in Lood

 

Start Omhoog Glas in lood Tiffany

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan jaap@schlotjes.nl